vrijdag 5 juli 2013

Weer Chemo Casper.......

Vandaag een hals echo gehad om te kijken of er geen "beschadigingen" van de vorige port á cath zijn.
Gelukkig is dit niet het geval beiden kanten van de hals zijn mooi en bruikbaar. Nu afwachten tot de operatie welke kant....


Daarna naar de oncoloog. Daar werd ons verteld dat ze er een goed vertrouwen in hebben dat de chemo die Fabiën moet ondergaan de oogtumor stabiliseert. En dat het een laatste strohalm is, maar dat we vooral moeten blijven hopen......
Het word een lang en zwaar traject met iedere week bloedprikken (om te kijken of het bloedbeeld goed genoeg is voor een chemo), mocht dit zo zijn krijgt ze anderhalf jaar lang iedere week een chemokuur. Dat is tot ongeveer december 2014 (dat zijn ongeveer 78 chemokuren!!)
Ook vertelde ze dat alle vervelende bijwerkingen weer mogelijk zijn. Fabiën heeft dit al eerder ondervonden bij de vorige chemokuren (en dat waren er al 39!!).
Van haaruitval, misselijkheid, pijn in de spiertjes en pezen, lage weerstand en buikpijn (obstipatie).
Hier een pilletje, daar een drankje, zo een zalfje (de apotheek kwam alles vanmiddag weer netjes thuis bezorgen).
Het aanprikken gebeurde vandaag nog via een infuus in de arm tot de port á cath geplaatst is.
Dit ging gelukkig erg goed. De pedagogisch medewerkster (pm) vroeg of Fabiën  een nieuwe kanjer ketting wilde of dat ze door wilde gaan met de oude. Geen idee zegt ze. Weet je zei de pm: nieuwe kankercelletjes, nieuwe chemo, dus nieuwe ketting. Goed idee zei ik, de oude ketting telt maar liefst 364 kralen!!
De eerste chemo is weer een feit.


Chemo casper doe je best, loop zo hard als je kan, eet alle foute celletjes op, probeer van de goede celletjes af te blijven (en dan vooral van de goede haarcelletjes), en laat ons meisje zo min mogelijk hinder van jou hebben.
Meer vraag ik niet, alvast bedankt.

Een liefhebbende moeder (die zich toch wel zorgen maakt)






2 opmerkingen:

  1. Lieve liefhebbende moeder Mirjam, een lang traject inderdaad....maar.....ze hebben goede hoop! Probeer je daar aan vast te houden.....Ik leef met jullie mee!!! Kanjer Fabien is en blijft een giga-kanjer!!!! Xx
    Kus, Gea & René

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt dat jullie ons zo goed op de hoogte houden, we zaten ons al af te vragen hoe gisteren was verlopen. Klinkt tegenstrijdig en dat is het ook en zal het ook wel blijven, daar moeten jullie het mee doen.....dus ook ook met de hoop, de meevallers en de mooie/waardevolle momenten!!! We zullen duimen op een goed verloop en op het vermenigvuldigen van meevallers, dat hebben jullie zo dubbel en dwars verdient en nodig. Hopelijk nog genoeg energie en zin om jullie morgen even in een sprookjeswereld te wanen.....geniet ervan!
    Liefs, we denken aan jullie, Jacques, Lieske, Noa en Loek

    BeantwoordenVerwijderen