woensdag 18 december 2013

4 jaar

Elk jaar sta ik stil bij 18 december 2009......

De dag die ons leven in één keer veranderde. Nooit gedacht dat we zolang in de wereld die "kanker'" heet zouden blijven. Een jaar of twee flink de schouders eronder en dan het gewone leventje weer in.
Maar helaas alles behalve dat!
We zijn afgelopen zomer eigenlijk weer een beetje opnieuw begonnen. Er moest na twee jaar weer gestart worden met chemobehandelingen. En wel 78 !! stuks.
Helaas na 13 behandelingen bleek het niet het resultaat te geven wat we allemaal gehoopt hadden. Er moest iets nieuws/anders geprobeerd worden.
En daar zijn we in oktober mee gestart. Anderhalf jaar lang gaan we om de week twee chemobehandelingen proberen (dat zijn er dan uiteindelijk ook bijna 40).
Vier jaar geleden wisten we niet wat we van de behandelingen konden verwachten. Ze vertelden ons wel het één en ander maar toch.
Nu weten we heel goed wat ons te wachten staat.
De lege plek op het aanrecht is inmiddels weer goed gevuld met het medicijnmandje. De Detol en handschoenen zijn weer een vast beeld in ons huishouden. Haartjes die weer af en toe uitvallen, spuugbakjes die we overal mee naar toe nemen, slapeloze nachten, extra opletten met hygiëne. Oppassen met eten en drinken (hoewel soms door de misselijkheid er niet altijd zoveel gegeten en gedronken wordt). Het bekende plekje op de bank die af en toe weer gevuld is, vermoeidheid die je binnen houdt, school die regelmatig belt dat het niet gaat. Wekelijks bloedprikken en urine inleveren.
Nierfuncties die afwijken, bloeddruk die vaak te hoog is.....

Maar wat blijkt naar de MRI.....

De oog tumor reageert op de chemokuren.
YES!!!
Het zicht wat niet minder is geworden (heel stiekempjes misschien een beetje meer).
En vandaag dan ook de laatste spanning die weg valt, omdat de hersentumor ook stabiel is.
Hoe vervelend de chemokuren ook zijn/ blijven/ worden (nog meer dan 35 te gaan!), je weet nu wel waarvoor je het doet. Althans dat vind ik maar of ons dametje dat ook zo vindt is nog maar even af wachten.
Vrijdag krijgt ze kuur 4 pas, en dan nu al met zulke resultaten..........
Dit geeft zo'n heerlijk/goed gevoel, dat ik het bijna niet durf te beseffen.
Maar toch ga ik het doen, morgen heel stiekempjes als ik in de auto zit op weg naar mijn werk, ga ik gillen. Gillen van blijdschap, gillen van opluchting, gillen omdat het wel bestaat....goed nieuws...... wonderen...........


Ik zeg: "Fijne feestdagen met allen die u lief zijn, koester zulke momenten, want dat zijn gouden herinneringen".

Dikke knuffel



5 opmerkingen:

  1. Pfffffff wat enorm fijn dit bericht, tranen van opluchting schieten in mijn ogen!!! Eindelijk, eindelijk, eindelijk het jullie zo gegunde goede nieuws.....slurp t op, gil t uit!!!
    Het mooiste kerstcadeau dat je op dit moment kan krijgen!!!
    Liefs, veel liefs uit Rotterdam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fantastisch nieuws voor jullie allemaal. Schreeuw heerlijk de longen uit je lijf en.geniet samen van dit positieve moment. Het geeft jullie allemaal weer energie om door te gaan. Wij wensen jullie nog heel veel wonderen voor 2014. Fam de waal

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een onverwacht heerlijk nieuws is dit zeg ! Wij hopen en wensen dat dit jullie de motivatie en kracht geeft om 2014 met een klein gouden randje tegemoet te zien. J&L Heerewaarden

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super fantastisch! Nu doorzetten chemo, en jullie! Hjh. YV

    BeantwoordenVerwijderen
  5. WOW, Stil achter mijn pc en nu dan eindelijk een keer van goed nieuws. Wat een mooi resultaat en dat na "pas" 4 kuren van de vele die ze wederom moet ondergaan. Hopelijk wordt 2014 jullie jaar met heel veel mooi en goed nieuws. Hopelijk volgen deze wonderen elkaar in 2014 keer na keer op!

    Hou vol! Dat kan je ook niet anders maar weet niet wat ik anders moet zeggen.
    X

    BeantwoordenVerwijderen