maandag 25 juni 2012

Keuze's maken...

En dan is het eind van het schooljaar! Wat een ontzettend goed rapport heeft ons dametje. Over naar groep 4!!!
Zoveel school gemist, ...........wat een doorzetter. Mooie berichten,maar toch, toch besluiten we dat ze naar een andere school gaat. Een school waar ze meer zichzelf kan/mag zijn. Een school waar ze zich prettig voelt. Mooie resultaten geeft geen garantie dat je ook lekker in je vel zit. Want dat doet ons dametje niet. De lat legt ze erg hoog op school en dat kost energie, heel veel energie. Ook merkt zij en de andere kinderen dat ze "anders" is. Hierdoor heeft ze het gevoel dat ze dagelijks geplaagd/gepest wordt. En dat kan niet de bedoeling zijn. Nee ons meisje moet zich "veilig" en vertrouwd voelen op school.
Er wordt een boel van een kind van 7 verwacht, en Fabien kan helaas niet aan deze verwachtingen voldoen. En deze confrontatie is niet goed. Nee ze moet naar een plek/school waar ze zichzelf kan zijn, waar andere kinderen zijn waar ze zichzelf in herkent, waar ze lekker in haar vel zit, waar haar tempo prima is, waar ook kindjes zijn die wat moeilijker lopen, die ook wat meer tijd nodig hebben voor alle dagelijkse dingen. Maar waar vind je zo'n school?
De school waar ze nu op zit, is een goede school, ze zijn overal waar nodig is Fabien gevolgd, maar het is niet meer voldoende voor Fabien. En dan moet je keuze's maken, hoe lastig en emotioneel ook. Je wordt weer geconfronteerd met haar ziekte en beperkingen. Wat heeft ons meisje toch dagelijks een zware rugzak te dragen, en als ouder loop je er naast en weet je ...... dit is het moment dat we knopen moeten doorhakken.
Eerst gaan we lekker vakantie vieren, en in het nieuwe schooljaar de daad bij het woord voegen. Ik denk dat ons meisje hiervan opbloeit, dat ze weer lekker in haar vel gaat zitten, dat ze school weer leuk vindt, dat ze nieuwe vriendjes en vriendinnetjes krijgt, dat ze..........ik gun haar alles, maar dan ook echt alles. En dan merk ik weer hoe kwetsbaar het ouderschap is, want je kunt je kind niet 24 uur per dag tegen de "grote boze buiten wereld" beschermen. Je kunt wel het gevoel creeren dat je er alles aan doet, en dat is wat ik ga doen!!

1 opmerking:

  1. Respect voor jullie keuze, respect voor hoe jullie met dit kwetsbare mensje omgaan! Je kunt als ouders heel veel niet maar liefde geven is de basis waarop elk kind groeit. Alles wat je uit liefde doet is goed en de liefde voor Fabien spreekt uit elk woord! sterkte Coby

    BeantwoordenVerwijderen